Cal Ton és un restaurant familiar de cuina catalana arrelada al Penedès, la nostra terra.

De la mà del Ton Mata, cuiner que va obrir el restaurant l’any 1982, hem tingut sempre presents les receptes que ens ha transmès la tradició. 

Actualment, amb l’inquietud de la Maribel, la nostra xef, fem camí seguint les estacions de l’any, de vegades noves tendències i d’altres la nostra intuició, curiositat i gustos sense mai deixar de fer cuina catalana. 

Treballem amb producte fresc que cuinem sempre de la manera més natural possible; així és com ens agrada, com sabem i com volem fer-ho.

Al cap davant de la sala, el matrimoni entre la Montserrat Mata (germana del Ton) i l’Àlvar Salas ha sigut la cara més visible del restaurant; ho han donat tot sense sofisticació però sí amb tota la intenció, deixant lloc per l’imprevist i fent que, a casa nostra, no hi hagi dos dies iguals, ni sobri formalitat ni falti caliu.

Som de Vilafranca, som de vi.

Des de fa uns pocs anys, el Raimon, sommelier i segona generació a bord, ha elaborat una àmplia i dinàmica carta de vins buscant representar al màxim el Penedès i vins d’arreu del món fets amb artesania, història, naturalitat i tradició; just com entenem la cuina.

Entre tots i totes, hem acabat fent que Cal Ton sigui, en ocasions, un restaurant de barri, en d’altres de celebració, però per sobre de tot, una casa on tu et sentis protagonista, un principi tan clàssic que ja s’ha convertit en transgressor.

El Nostre Equip

ÀLVAR

Tècnicament, el director del restaurant. Apart (i a la pràctica), participa en el procés creatiu, et busca el producte més particular, et personalitza els menús, et fa sentir com a casa, gaudeix al teu costat, dirigeix l’equip i posa rumb a aquest vaixell.

MARIBEL

Ja fa 15 anys que va arribar al restaurant i amb ella no hem viscut ni un sol dia d’avorriment. Al costat del Ton, s’ha fet seu l’esperit de la nostra cuina i actualment n’és la cap. Sense deixar de ser nosaltres, el seu segell ja és indeslligable de Cal Ton. Celebrem la seva capacitat d’organització, determinació i lideratge combinades amb un fet diferencial: entrar a la cuina amb els ulls brillant i ganes de gaudir.

RAIMON

La generació més jove a bord i tot i així, amb la seva pròpia experiència i personalitat després de treballar en restaurants a Barcelona, Londres i Geòrgia. S’ha fet seva l’expressió de ‘’roda el món i torna al born’’ o com va ens dir un client: ‘’voltaràs, voltaràs i a Cal Ton tornaràs’’. Dóna veu a la carta de vins de Cal Ton i tot el que us porti a taula tindrà una història. feta a mà, ja sigui tradicional o artística.

Els Nostres Espais